Tavaszi sajtfondü

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tavaszi sajtfondü
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg sonkasajt
2 csomó újhagyma
2 csomó piros retek
4 szelet fehérkenyér
1 púpozott kávéskanál rizsliszt
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi reszelt szerecsendió
vagy
1 késhegynyi őrölt fehérbors

Elkészítés:

1. A fondütálat bedörzsöljük fokhagymával, beleöntjük a bort és felmelegítjük. Ezután beletesszük a reszelt sajtokat, egyenletesen úgy keverjük, mintha nyolcasokat írnánk a kanállal. Folyamatosan addig keverjük, amíg a sajt teljesen fel nem olvad, és a krémszerű massza lassan forrni nem kezd.

2. Ekkor a cseresznyepálinkával összekevert rizslisztet a fondütálba öntjük. Keverés közben még egyszer felforraljuk, és őrölt fehérborssal vagy reszelt szerecsendióval ízesítjük.

3. A kész fondüt asztali fondü-melegítőre állítjuk, és még egy kis pálinkát keverünk bele. Kockára vágott pirított kenyeret, megtisztított retket, zöldpaprikát, újhagymát kínálunk hozzá.

4. Étkezés közben kis lángon tartjuk a fondüt.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Tavaszi sajtfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1462 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Planétás különleges szakácskönyv Planétás különleges szakácskönyv
(Mezőgazdasági Kiadó, 1984)

Az egyes kártyákon pontokba szedve találja az ételek készítésének egymásutáni lépéseit. Ha ezeket betartja, nem tudja elrontani az ételt. Barátai csodálni fogják művészetét. Egészsége és jó alakja megőrzésében úgy... bővebben...
Tavaszi sajtfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Planétás különleges szakácskönyv Planétás különleges szakácskönyv
(Mezőgazdasági Kiadó, 1984)

Az egyes kártyákon pontokba szedve találja az ételek készítésének egymásutáni lépéseit. Ha ezeket betartja, nem tudja elrontani az ételt. Barátai csodálni fogják művészetét. Egészsége és jó alakja megőrzésében úgy... bővebben...
vegetáriánus ételek