Dinsztelthagyma-relish

| Hagymarelish receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Dinsztelthagyma-relish
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb fej hagyma
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
2 evőkanál savanyított kapribogyó
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg vaj
2 evőkanál barnacukor
vagy
2 evőkanál világos muscovado cukor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Hámozzuk meg a hagymákat, vágjuk őket félbe, majd szeleteljük fel vékonyan. A szeletek legyenek egyforma vastagságúak, mivel így egyenletesen barnulnak, és a relishnek megfelelő lesz az állaga.

2. Hevítsük fel együtt a vajat és az olajat egy nagy mártásos fazékban. Nehéz, vastag talpú fazekat válasszunk, amiben nem ég oda a hagyma - lényeges, hogy egyenletesen barnuljon. Tegyük bele a szeletelt hagymát és a cukrot. Néha megkeverve dinszteljük alacsony hőmérsékleten körülbelül 30 percig, amíg a hagyma puha, sötétbarna, karamellszerű állagú lesz.

3. Vágjuk durvára a kaprit és keverjük a pirított hagymához. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük egy tálba.

4. Keverjük hozzá a vágott petrezselymet, ízlés szerint adjuk hozzá a sót és a frissen őrölt fekete borsot. Fedjük le, és tálalásig hűtsük.

Ez az édes kiegészítő nagyon finom érett sajtokkal vagy sós lepényekkel. A lassú, kis lángon történő sütés hatására a hagyma puha lesz és karamellizált barna színt kap. Akár egy hétig is eltarthatjuk.
A relish a csatnihoz hasonló, de rövidebb ideig készülő, ezért frissebb ízvilágú étel.
Dinsztelthagyma-relish
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 479 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Dinsztelthagyma-relish
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
cikkek