Galambbegysaláta buggyantott tojással

| Galambbegysaláta receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Galambbegysaláta buggyantott tojással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
3 dl vörösbor
20 dkg sonka
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
Az öntethez:
1 dl tejszín
1 evőkanál csípős mustár
½ dl borecet
másfél dl pisztáciaolaj

Elkészítés:

1. Mossuk meg alaposan a galambbegysalátát, és csepegtessük le. A sonkát vágjuk kockákra.

2. Készítsük el a vinaigrette-öntetet, tegyük bele a tejszínt. Ízlés szerint fűszerezzük.

3. Egy lábasban tegyük fel melegedni a vörösbort. A tojásokat egyenként üssük fel egy tányérba, majd buggyantsuk meg a forrásban lévő vörösborban. 5-6 percig főzzük, majd szűrjük le.

4. Az elkészített salátát tegyük tányérra, szórjuk meg a sonkával, és öntsük le a vinaigrette-szósszal. A közepére helyezzünk egy még langyos, buggyantott tojást. Azonnal tálaljuk.

Galambbegysaláta buggyantott tojással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 473 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
Galambbegysaláta buggyantott tojással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
ételfotó