Milánói borjúszelet

Cotoletta alla milanese

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Milánói borjúszelet
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet borjúborda
1 db citrom
10 dkg vaj
20 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás
10 dkg liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hússzeletek (ezek olyan vastagok legyenek, mint a csont) szélét néhány helyen vágjuk be, hogy sütés közben ne ugorjanak össze, majd kicsit klopfoljuk meg őket. Forgassuk meg lisztben, és rázogassuk meg, hogy ne maradjon rajtuk vastag réteg.

2. A tojásokat üssük egy tálba, só nélkül verjük fel őket, majd a csontnál fogva mártsuk bele a hússzeleteket (egyszerre csak egyet). Ezután forgassuk durvára darát zsemlemorzsába. Akkor a legfinomabb, ha száraz kenyérből frissen készített morzsát használunk. Tenyerünkkel nyomjuk rá a morzsát a húsra, hogy sütés közben ne jöjjön le.

3. Olvasszuk meg a vajat egy nagy serpenyőben, vegyük nagyobbra a lángot, és süssük a húsok mindkét oldalát aranybarnára. Oldalanként 7-8 percig süssük, hogy a hús puha legyen, a panír pedig világos maradjon.

4. Konyhai papírtörlőn szárítsuk meg őket, majd rendezzük el a tálalótálon. Hintsünk rájuk sót, és kínáljunk hozzájuk cikkekre vágott citromot.

5. A milánói borjúszelet hidegen is nagyon finom. Fontos azonban, hogy kiváló minőségű borjúhúst használjunk. A hagyomány szerint minden szelet húsnak csontosnak kell lennie: úgy csatlakozzon a csonthoz a hús, mint árbochoz a zászló.

A panírozott hússzelet története Milánóban a távoli múltba nyúlik vissza. Amikor 1134-ben a rendfőnök vendégül látta a helybéli Szent Ambrus-bazilika szerzeteseit, a fennmaradt forrás szerint éppen ez volt az ebéd egyik fogása.
Ha elfogyasztani is milánói módra szeretnénk, akkor csomagoljuk alufóliába a csontos részt, és egyszerűen fogjuk meg kézzel.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Milánói borjúszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2159 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Milánói borjúszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
recept beküldése