Császármorzsa mascarponéval

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Császármorzsa mascarponéval
Adag: 3-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg mascarpone
4 db tojás
2 evőkanál vaj
10 dkg liszt
4 evőkanál tej
1 evőkanál reszelt citromhéj
1 csipet
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. Két tojást szétválasztunk. A 2 tojássárgáját egy keverőtálba tesszük, a maradék 2 tojást feltörjük és hozzáadjuk. Összekeverjük a csipetnyi sóval, a kristálycukorral és a citromhéjjal.

2. Egymás után hozzákeverjük a tejet, a lisztet és a mascarponét. A 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük a kézi mixerrel. Nagyon lazán a masszába forgatjuk, nem kell egyenletes krémnek lennie, hanem maradjanak meg benne a tojáshabdarabok.

3. Egy nagy serpenyőben (védőréteg nélküliben) közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Beletöltjük a tésztát 2-3 cm vastagon, és elsimítjuk. Alsó felét megsütjük, aztán 2 villával keresztbe-kasul feltörjük a tésztát, és kis darabokra szaggatjuk.

4. Letesszük a villákat, és a tésztadarabokat most nagyobb lángon addig sütjük-forgatjuk a lapáttal, míg minden darab ropogósra sül. Megszórjuk porcukorral és forrón tálaljuk.

Jól illik hozzá az almapüré, bármilyen gyümölcskompót vagy egyszerűen csak a baracklekvár.
Császármorzsa mascarponéval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4606 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Császármorzsa mascarponéval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
szólj hozzá, értékelj