Gyümölcsrizs Condé módra



Elkészítés:
1. Tegyük oda főni a rizst egy lábasban 7,5 dl vízzel. 3 percig forraljuk. Öblítsük le meleg vízzel, csepegtessük le. Tegyük tűzálló tálba, öntsük hozzá a tejet, tegyük bele a vaníliarudat (vagy kevés vaníliáscukrot) és a sót.
2. Forraljuk újra fel, azután félig lefedve tegyük sütőbe 15-20 percre. 15 perc után nézzük meg, hogy megfőtt-e a rizs. Addigra a tej csaknem teljesen elfő. Vegyük ki a sütőből.
3. Keverjük ki a tojássárgákat a cukorral egy tálban, és fokozatosan adjuk hozzá a forró rizst (nehogy a tojássárgája csomós legyen).
4. Öntsük vissza a masszát egy edénybe, és lassú tűzön kevergessük, mint a vaníliakrémet. Ha túl sűrű, hígítsuk kevés tejjel. Öntsük kivizezett kerek formába, vagy kis, kerek tálkákba. Hagyjuk kihűlni.
5. Tálalás előtt borítsuk ki lapos tálra vagy tányérra, díszítsük a tetejét gyümölccsel. Vonjuk be forró zselatinnal. A maradék zselatint keverjük össze a gyümölcs levével és kevés cseresznyepálinkával. Ezzel az öntettel tálaljuk az édességet.