Gyümölcsrizs Condé módra

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gyümölcsrizs Condé módra
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg rizs
3 db főtt, félbevágott őszibarack
vagy
3 db főtt, félbevágott körte
1 dkg kivi
3 szem félbevágott cukrozott cseresznye
1 kávéskanál cseresznyepálinka
15 dkg zselatin
7 és fél dkg kristálycukor
1 csipet
¼ db vaníliarúd
½ dl tej

Elkészítés:

1. Tegyük oda főni a rizst egy lábasban 7,5 dl vízzel. 3 percig forraljuk. Öblítsük le meleg vízzel, csepegtessük le. Tegyük tűzálló tálba, öntsük hozzá a tejet, tegyük bele a vaníliarudat (vagy kevés vaníliáscukrot) és a sót.

2. Forraljuk újra fel, azután félig lefedve tegyük sütőbe 15-20 percre. 15 perc után nézzük meg, hogy megfőtt-e a rizs. Addigra a tej csaknem teljesen elfő. Vegyük ki a sütőből.

3. Keverjük ki a tojássárgákat a cukorral egy tálban, és fokozatosan adjuk hozzá a forró rizst (nehogy a tojássárgája csomós legyen).

4. Öntsük vissza a masszát egy edénybe, és lassú tűzön kevergessük, mint a vaníliakrémet. Ha túl sűrű, hígítsuk kevés tejjel. Öntsük kivizezett kerek formába, vagy kis, kerek tálkákba. Hagyjuk kihűlni.

5. Tálalás előtt borítsuk ki lapos tálra vagy tányérra, díszítsük a tetejét gyümölccsel. Vonjuk be forró zselatinnal. A maradék zselatint keverjük össze a gyümölcs levével és kevés cseresznyepálinkával. Ezzel az öntettel tálaljuk az édességet.

Gyümölcsrizs Condé módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1468 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
Gyümölcsrizs Condé módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
van itthon