Brown Cow koktél

Elkészítési idő: 5 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Brown Cow koktél
Eszközök: borospohár, turmixgép
Eljárások: turmixolás, zúzás
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 ml fehér rum
60 ml zúzott jégkocka
A díszítéshez:

Elkészítés:

1. Tegyük a rumot, a menta- és kakaókrémlikőrt, a csokifagyit, valamint a jeget turmixgépbe.

2. Pár másodperc alatt keverjük simára, majd öntsük egy talpas borospohárba.

3. Díszítsük csokoládéforgáccsal.

Csokoládéfagylalt

Csokoládéfagylalt
25 dkg apróra darabolt étcsokoládé
5 dl tej
12.5 dkg kristálycukor
2 evőkanál kakaópor
2.5 dl tejszín
1 db félbevágott vaníliarúd

1. A tojássárgáját egy nagy hőálló tálba tesszük, és fokozatosan hozzákeverjük a cukrot. Fehéredésig keverjük. (Ne használjunk elektromos habverőt, mert az túl sok levegőt juttat a keverékbe.) Keverjük hozzá az átszitált kakaóport.

2. Egy lábosban keverjük el a tejet a tejszínnel és a vaníliával. Forraljuk fel, kaparjuk ki a vanília belsejét, a héját dobjuk ki. Óvatosan keverjük a cukros tojáshoz. A tálat helyezzük egy forró vízzel teli fazék fölé (ne érjen a vízbe), és kis lángon állandóan kevergessük, amíg a krém annyira besűrűsödik, hogy megtapad a kanálon. (Körülbelül 20 percig tart.) Nem szabad forrnia, mert akkor a tojás megtúrósodik. Vegyük le a tűzről, és öntsük egy tiszta tálba. Egy 20 cm-es mély, fény tortaformát tegyünk a mélyhűtőbe.

3. A csokoládét tegyük hőálló tálba. Egy fazekat félig töltsünk meg vízzel, és forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, és tegyük rá a csokoládés tálat úgy, hogy a tál alja ne érintkezzen a vízzel. Kevergessük, amíg a csokoládé megolvad. A meleg csokoládét adjuk a meleg vaníliás krémhez, és keverjük simára. Hagyjuk kihűlni.

4. A kihűlt krémet öntsük a lehűtött formába. Fedjük le, és fagyasszuk, amíg a fagylalt megdermed. Vegyük ki a mélyhűtőből, és kanalazzuk egy nagy tálba. Fakanállal vagy elektromos habverővel keverjük simára és sűrűre, majd öntsük vissza a formába. A fagyasztást és keverést még kétszer végezzük el, majd a fagylaltot fedjük le zsírpapírral, és tegyük a mélyhűtőbe egy éjszakára, amíg teljesen megfagy.

5. Tálalás előtt vegyük ki a mélyhűtőből, 15-20 percre tegyük a hűtőszekrénybe, így a fagylalt kicsit megpuhul.

Brown Cow koktél
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 615 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Koktélok ezüstkönyve
Koktélok ezüstkönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok, alkoholmentes koktélok, klasszikus és mélyhűtött italkompozíciók – a koktélok szerelmesei ebben a kötetben minden... bővebben...
Brown Cow koktél
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Koktélok ezüstkönyve
Koktélok ezüstkönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok, alkoholmentes koktélok, klasszikus és mélyhűtött italkompozíciók – a koktélok szerelmesei ebben a kötetben minden... bővebben...
van itthon