Karamellás-túrós sütemény



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat), a légkeveréses sütőt 180 fokra. A kekszet robotgépben finomra őröljük (sodrófával is finomra ütögethetjük). Az őrleményt edénybe szórjuk, összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformának az alján és az oldalán egyenletesen elosztjuk a vajas keveréket. Hűtőszekrényben lehűtjük.
2. Elkészítjük a tölteléket. A túrót és a tejszínt robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a tojásokat, a cukrot, a karamellszószt (a legjobb ide a dulce de leche szósz), majd mindezt simára keverjük. A lehűtött kekszes alapra öntjük a keveréket és 10 percig sütjük. A sütő hőmérsékletét 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat), a légkeveréses sütőét 160 fokra csökkentjük. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
3. Kikapcsoljuk a sütőt, az ajtaját kissé kinyitjuk, így hagyjuk kihűlni a süteményt. Ha kihűlt, hűtőben tovább hűtjük, amíg a süti kekszmorzsaléka teljesen megszilárdul.
4. A süteményt az oldalánál éles késsel körbevágjuk. A tortaforma kapcsát kinyitjuk, óvatosan eltávolítjuk. Cikekkre vágjuk, meglocsolgatjuk egy kevés karamellszósszal, és azonnal tálaljuk.