Karamellás-túrós sütemény

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karamellás-túrós sütemény
Adag: 1 tortaforma (10 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg keksz
12 és fél dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
6 evőkanál karamellszósz
45 dkg túró
½ db citrom leve
3 db tojás
5 dkg lágy barna cukor
1 és ⅓ dl tejszín

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat), a légkeveréses sütőt 180 fokra. A kekszet robotgépben finomra őröljük (sodrófával is finomra ütögethetjük). Az őrleményt edénybe szórjuk, összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformának az alján és az oldalán egyenletesen elosztjuk a vajas keveréket. Hűtőszekrényben lehűtjük.

2. Elkészítjük a tölteléket. A túrót és a tejszínt robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a tojásokat, a cukrot, a karamellszószt (a legjobb ide a dulce de leche szósz), majd mindezt simára keverjük. A lehűtött kekszes alapra öntjük a keveréket és 10 percig sütjük. A sütő hőmérsékletét 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat), a légkeveréses sütőét 160 fokra csökkentjük. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

3. Kikapcsoljuk a sütőt, az ajtaját kissé kinyitjuk, így hagyjuk kihűlni a süteményt. Ha kihűlt, hűtőben tovább hűtjük, amíg a süti kekszmorzsaléka teljesen megszilárdul.

4. A süteményt az oldalánál éles késsel körbevágjuk. A tortaforma kapcsát kinyitjuk, óvatosan eltávolítjuk. Cikekkre vágjuk, meglocsolgatjuk egy kevés karamellszósszal, és azonnal tálaljuk.

Ezt a süteményt forró vízzel teli edényben átmelegített, majd szárazra törölt éles késsel tudjuk a legkönnyebben felszeletelni.
Karamellás-túrós sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4054 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Karamellás-túrós sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
facebook