Paradicsomos erőleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos erőleves
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg érett paradicsom
20 dkg marhacsont
7 és fél dl víz
1 dkg apróra vágott, húsos szalonna
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej hagyma
1 kisebb zeller
1 kisebb karotta
1 és ¼ dl fehérbor
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
kevés vaj

Elkészítés:

1. A csontból, borból, vízből, sóból és borsból kis lángon 120 percig levesalapot főzünk.

2. A paradicsomot bevágjuk, forrásban lévő vízbe mártjuk és lehúzzuk a bőrét, majd kettévágjuk és magházát kiemeljük. Egy paradicsomot félreteszünk levesbetétnek.

3. A karottát és a zellert megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk, a meghámozott hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

4. A zöldségféléket és a szalonnát kevés vajon megpirítjuk, levesalappal felengedjük és ízesítjük.

5. A levest fedetlen fazékban 40 percig csendesen főzzük, közben gyakran szedjük le róla a habot meg a zsírt. Végül szűrőkendőn átszűrjük még egyszer ízesítjük.

6. A megmaradt paradicsomot rombusz alakú darabokra vágjuk és rövid ideig állni hagyjuk a leszűrt, forró levesben, melyet előmelegített csészében tálalunk.

Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Paradicsomos erőleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1516 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ünnepek - vendégvárás ,
Ünnepek - vendégvárás
(Kossuth Kiadó, 2001)

Könyvünkben 17 ünnepségre állítottunk össze ételsort a hozzájuk illő italokkal és terítékekkel, és javaslatainkat képeken is megmutatjuk. Mindazonáltal első számú javaslatunk így szól: ki-ki a maga stílusának, ízlésének... bővebben...
Paradicsomos erőleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ünnepek - vendégvárás ,
Ünnepek - vendégvárás
(Kossuth Kiadó, 2001)

Könyvünkben 17 ünnepségre állítottunk össze ételsort a hozzájuk illő italokkal és terítékekkel, és javaslatainkat képeken is megmutatjuk. Mindazonáltal első számú javaslatunk így szól: ki-ki a maga stílusának, ízlésének... bővebben...
pinterest