Litván burgonyafelfújt

Kugelis

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 90 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Litván burgonyafelfújt
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg húsos szalonna
300 dkg burgonya
1 fej hagyma
5 dl tej
½ csésze hajdinakása
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A kikenéshez:
kevés vaj
A mártáshoz:
20 dkg tejföl
20 dkg túró

Elkészítés:

1. A burgonyát hámozzuk meg, reszeljük le, és nyomkodjuk ki. A levét fogjuk fel, és hagyjuk leülepedni a keményítőt.

2. A kását főzzük meg, de ne egészen készre, majd a reszelt burgonyával együtt tegyük egy tálba. (Aki nem szereti a hajdinakása erős ízét, az használhat árpakását is). Tegyük hozzá a leülepedett burgonyakeményítőt is.

3. A tejet forraljuk fel, és keverjük össze a burgonyamasszával.

4. A szalonnát vágjuk csíkokra, süssük meg, a finomra vágott hagymát pedig pirítsuk meg rajta. Kissé hagyjuk kihűlni, majd adjuk a burgonyamasszához, és keverjük alaposan össze.

5. Sóval és borssal ízesítsük, majd egy kivajazott felfújtformában kb. 3 cm magasan töltsük bele. Süssük 200 fokon 60 percig, amíg világosbarna lesz a teteje. Szeleteljük téglalap alakúra, úgy tálaljuk.

6. A mártáshoz a túrót keverjük simára a tejföllel, és a felfújthoz kínáljuk. Finom hozzá a szalonnás mártás is.

Litván burgonyafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 762 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Európa eszik
Európa eszik
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Ha az olvasó felüti ezt a könyvet, reményeink szerint gasztronómiai meglepetések érik! Receptgyűjteményünkben - többek között - szó esik arról, hogy a baszkok az egyedüli szakácsok a világon, akik a kiszáradt pergamentekercsből... bővebben...
Litván burgonyafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Európa eszik
Európa eszik
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Ha az olvasó felüti ezt a könyvet, reményeink szerint gasztronómiai meglepetések érik! Receptgyűjteményünkben - többek között - szó esik arról, hogy a baszkok az egyedüli szakácsok a világon, akik a kiszáradt pergamentekercsből... bővebben...
most van szezonja