Rumosdiós tortlett

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rumosdiós tortlett
Adag: 2 muffinforma (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet
12 dkg vaj
12 dkg liszt
A töltelékhez:
4 cl rum
10 dkg durvára vágott dióbél
2 dkg olvasztott vaj
4 dkg méz
9 dkg barnacukor
1 db tojás

Elkészítés:

1. A kétféle lisztet és a sót tálba szitáljuk. A vajat és a krémsajtot tálba tesszük. Habosra keverjük. Belekeverjük a száraz hozzávalókat is.

2. A tésztát műanyag fóliába csomagoljuk, 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

3. Előveszünk két 12 darabos muffinformát. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vékonyra kinyújtjuk, 5 cm-es hullámos szélű pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. A maradék tésztát ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszúrjuk. A tésztaköröket a formákba nyomkodjuk.

4. A töltelékhez a barna cukrot, a mézet, az olvasztott vajat, a rumot és a tojást tálba tesszük, összekeverjük, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót.

5. A tölteléket egyenletesen szétosztjuk a tésztakelyhekben. Aranysárgára sütjük, s rácsra téve teljesen kihűtjük. Egy hétig eltartható.

Ez a sütemény minden esetben nagyon gazdag és laktató, ezért csak falatnyi adagokat készítsünk belőle.
Rumosdiós tortlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 606 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
Rumosdiós tortlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
hírlevél