Rumosdiós tortlett



Elkészítés:
1. A kétféle lisztet és a sót tálba szitáljuk. A vajat és a krémsajtot tálba tesszük. Habosra keverjük. Belekeverjük a száraz hozzávalókat is.
2. A tésztát műanyag fóliába csomagoljuk, 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
3. Előveszünk két 12 darabos muffinformát. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vékonyra kinyújtjuk, 5 cm-es hullámos szélű pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. A maradék tésztát ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszúrjuk. A tésztaköröket a formákba nyomkodjuk.
4. A töltelékhez a barna cukrot, a mézet, az olvasztott vajat, a rumot és a tojást tálba tesszük, összekeverjük, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót.
5. A tölteléket egyenletesen szétosztjuk a tésztakelyhekben. Aranysárgára sütjük, s rácsra téve teljesen kihűtjük. Egy hétig eltartható.