Szilvakrém

| Szilvakrém receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szilvakrém
Eszközök: lábas, turmixgép, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg szilva
5 dkg mandula
2 kanál méz
1 csipet
ízlés szerint fenyőmag
ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítés:

1. Áztassuk a szilvát egy egész éjszakára vízbe, hogy jól megszívja magát.

2. Miután jól megduzzadt, lassú tűzön, körülbelül 20 percig főzzük, enyhén sós vízben. Az áztatólé a legmegfelelőbb a főzéshez, az a legjobb, ha nem kell hozzáadnunk túl sok vizet.

3. Ha kihűlt a szilva, magozzuk ki és turmixoljuk (vagy passzírozzuk át).

4. Adjuk hozzá a mézet és a joghurtot, majd alaposan keverjük össze és tegyük kelyhekbe.

5. Szórjunk a tetejére fahéjat, majd díszítsük frissen őrölt mandulával és egész fenyőmaggal.

Szilvakrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1869 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Szilvakrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
szólj hozzá, értékelj