Vasárnapi torta



Elkészítés:
1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, a szegfűborsot, a szerecsendiót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
3. Egy másik tálban robotgéppel (közepes fokozaton) habosra keverjük a puha vajat a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
4. A krémbe alacsony fokozaton belekeverjük a felaprított vegyes aszalt gyümölcsöket, a reszelt citrom- és narancshéjat és 3 kanál sherryt. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is.
5. A marcipánmassza felét porcukorral behintett deszkán 24 cm átmérőjű körré nyújtjuk. A tészta felét a kivajazott formába simítjuk és beborítjuk a marcipánnal. Rásimítjuk a maradék tésztát és mintegy 120 percig, tűpróbáig sütjük.
6. A süteményt további 60 percig a formában hagyjuk hűlni, majd eltávolítjuk a kapcsos peremet és a forma alját. Megfordítjuk és teljesen kihűtjük.
7. A maradék marcipánmasszát is 24 cm átmérőjű körré nyújtjuk, szélét csipkésre vágjuk.
8. A tortát megkenjük a maradék borral és beborítjuk a marcipánlappal. Villával mintákat nyomunk bele. Szalaggal, tojásdrazsével, marcipánfigurákkal dekoráljuk.