Currys tejszín

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Currys tejszín
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg tejszín
2 evőkanál currypor
vagy
1 evőkanál currypaszta
1 és ¼ dl tyúkhúsalaplé
1 és ¼ dl száraz fehérbor
1 evőkanál vaj
1 kisebb fej hagyma
pár csepp citromlé
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát meghámozzuk, és a lehető legapróbbra vágjuk. Egy nagy lábosban vagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Ebben a hagymát kis lángon üvegesre pároljuk.

2. Ezután belekeverjük a currypasztát vagy a port, és alaposan összekeverjük a zsiradékkal meg a hagymával. Hozzáöntjük a bort, a tűzhelyet közepes hőre állítjuk, és az egészet gyorsan felforraljuk. Most ráöntjük a húslevest és a tejszínt. Fedő nélkül krémesre főzzük, közben időnként megkeverjük, nehogy leragadjon valami az edény aljára.

3. 10-15 perc után már jó krémes a mártás, most még sóval és borssal fűszerezzük, esetleg hozzáadunk pár csepp citromlevet. Jól használhatjuk pulykához, csirkemellfiléhez, párolt halhoz, rizshez és zöldséghez, vagy tésztához.

Currys tejszín
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 592 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Currys tejszín
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
van itthon