Itáliai zöldbab

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg zöldbab
vagy
20 dkg reszelt sajt
50 dkg paradicsom
5 dkg vaj
1 csomó újhagyma
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint
ízlés szerint rozmaring
ízlés szerint kakukkfű

Elkészítés:

A megmosott zöldbab két végét levágjuk, sós vízben megfőzzük és lecsurgatjuk.

Tűzálló tálba rakjuk, ráterítjük a felkarikázott paradicsomot, a karikára vágott, vajon megfuttatott hagymát és a darált sonkát.

Sózzuk, fűszerezzük, a sütőben lefedve kb. 30 percig sütjük.

Reszelt sajtot kínálunk hozzá.

Ízlésünk szerint sárga- vagy zöldhüvelyű zsenge zöldbabot válasszunk.
Itáliai zöldbab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4271 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
Itáliai zöldbab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
ételfotó