Citrommártás

Elkészítési idő: 5 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citrommártás
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom leve
5 dkg majonéz
1 csipet kristálycukor
másfél dl zsírdús tejföl
1 kisebb fej vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Reszeljük finomra a hagymát.

2. Verjük habosra a tejfölt a majonézzel meg a citromlével.

3. Metéljük finomra a citromfüvet és keverjük a mártásba. Végezetül ízesítsük a cukorral, sóval és borssal.

Jól illik például a sült húsokhoz és a húsos fondükhöz.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Citrommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1932 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fondü falatok
Fondü falatok
(K.u.K. Kiadó, 2002)

Kellemes élményben lesz részünk, ha vendégeinket fondüvel várjuk. Ez a könyv számtalan - változatos ízekkel készülő - különleges receptötlettel járul hozzá az összejövetel sikeréhez. A zsiradékkal, levessel, sajttal... bővebben...
Citrommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fondü falatok
Fondü falatok
(K.u.K. Kiadó, 2002)

Kellemes élményben lesz részünk, ha vendégeinket fondüvel várjuk. Ez a könyv számtalan - változatos ízekkel készülő - különleges receptötlettel járul hozzá az összejövetel sikeréhez. A zsiradékkal, levessel, sajttal... bővebben...
bevásárlólista