Sajtos-fügés-rukkolás panini
Elkészítési idő:
15 perc
Munkaidő: 5 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 2-3 főre
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a kontaktgrillt vagy a szendvicssütőt közepesnél magasabb fokozaton.
2. Vágjuk 2-3 darabba a bagettet, majd hosszában vágjuk félbe a darabokat, és kenjük meg őket néhány evőkanálnyi fügelekvárral.
3. A bagettdarabok alsó felére fektessünk sajtszeleteket, tegyünk rá szűk maréknyi rukkolát, és szórjuk meg köménymaggal. Fedjük le a bagettdarabok másik felével.
4. Süssük a szendvicseket 5-10 percig, amíg a kenyér ropogósra és aranyszínűre sül, a sajt pedig megolvad. Forrón tálaljuk.
Nyár végén és ősszel, amikor a fügének szezonja van, használjunk friss és érett, felszeletelt fügét a lekvár helyett.