Gyömbéres sárgarépamártás

| Sárgarépamártás receptek
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gyömbéres sárgarépamártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg sárgarépa
1 db 1 cm-es gyömbérgyökér
1 csipet kristálycukor
1 db lédús, leve narancs
¼ teáskanál római kömény
2 és fél dl zöldségleves
1 teáskanál currypor
2 evőkanál olaj
1 kisebb fej hagyma
ízlés szerint chilipor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát és a gyömbért meghámozzuk és finomra aprítjuk. A sárgarépát is meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk.

2. Egy lábosban fölmelegítjük az olajat. A hagymát és a gyömbért 1-2 perc alatt közepes hőnél megpirítjuk, időnként megkeverjük. Hozzáadjuk a sárgarépát, rászórjuk a curryport, és 2 percig kavargatva pirítjuk, aztán ráöntjük a levest. A római köménnyel, csipetnyi cukorral, valamint kevés chiliporral, sóval és borssal fűszerezzük.

3. Lefedjük, 20 percig pároljuk. Aztán levesszük a tűzhelyről, és a sárgarépát a krumplinyomóval összetörjük, a rúdmixerrel pürésítjük vagy átpasszírozzuk a paradicsomnyomón.

4. Hozzáöntjük a narancslét, újra felforraljuk, és alaposan átkeverjük, sóval-borssal utánaízesítjük. Sült vagy főtt csirkemellhez, halfiléhez vagy egy egyszerű tányér rizshez ajánljuk (ekkor még egy maréknyi friss, aprított petrezselymet szórjunk rá).

Gyömbéres sárgarépamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 720 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Gyömbéres sárgarépamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
facebook