Gyömbéres-mandulás biscotti



Elkészítés:
1. A sütőt 090 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy sütőlemezt.
2. A lisztet, a szódabikarbónát, az őrölt szegfűborsot és a sót tálba szitáljuk.Hozzáadjuk a darált és a durvára vágott mandulát, a fenyőmagot.
3. A tojást tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük.
4. Belekeverjük az olvasztott vajat, a frissen reszelt gyömbért, a reszelt citromhéjat, a mandulaaromát is. Végül belekeverjük a száraz hozzávalókat.
5. A tésztát kettéosztjuk, 25 cm hosszú hengerré formáljuk. Áttesszük a tepsire, kissé szétlapítjuk. 20-30 percig sütjük, amíg megszilárdul.
6. Deszkára téve 15 percig hűlni hagyjuk, majd ujjnyi vastagon, ferdén felszeleteljük. A szeleteket a vágott felülettel lefelé visszatesszük a sütőlemezre, s 170 fokon 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Rácsra téve teljesen kihűtjük. Két hétig eltartható.