Banános-karamellás pite

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Banános-karamellás pite
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db szeletelt banán
7 és fél dkg sótlan, olvasztott vaj
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 db citrom leve
15 dkg édes keksz
2 ¾ dl felvert tejszín
ízlés szerint csokoládéforgács

Elkészítés:

1. A kekszet (a legjobb választás az Albert-keksz) finomra őröljük robotgépben (persze sodrófával is finomra ütögethetjük).

2. Az őrleményt tálba szórjuk, 1 perc alatt összekeverjük az olvasztott vajjal, és az őrölt gyömbérrel.

3. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk 6 db 10 cm átmérőjű tortaformácskát. A keveréket formákba osztjuk. Egyenletesen elosztjuk a karamellás tejszószt (a legfinomabb szószt a sűrített konzervtej karamellizálásával nyerhetjük) a tetejükön, majd banánszeletekkel gazdagítjuk (a banánszeleteket közvetlen a szeletelés után csöpögtessük le citrommal, hogy megelőzzük az elszíneződésüket).

4. Habzsákkal vagy kanállal a tetejére adagoljuk a tejszínhabot. Meghintjük csokoládéforgáccsal (lehetőleg étcsokoládéból). Lehűtjük. A formából kivéve tálaljuk.

Karamellszósz

Karamellszósz
6 dkg zsírszegény tejszín
10 dkg barnacukor
6 dkg sótlan vaj
0.5 teáskanál vaníliakivonat

1. A vajat, a tejszínt, a cukrot és a vaníliát kis serpenyőben összemelegítjük. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Magasra állítjuk a hőfokot, és 2 percig forraljuk.

2. Félrehúzzuk a tűzről, kihűtjük. Hűtés közben besűrűsödik.

Banános-karamellás pite
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 645 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Banános-karamellás pite
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
vegetáriánus ételek