Banános-karamellás pite



Elkészítés:
1. A kekszet (a legjobb választás az Albert-keksz) finomra őröljük robotgépben (persze sodrófával is finomra ütögethetjük).
2. Az őrleményt tálba szórjuk, 1 perc alatt összekeverjük az olvasztott vajjal, és az őrölt gyömbérrel.
3. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk 6 db 10 cm átmérőjű tortaformácskát. A keveréket formákba osztjuk. Egyenletesen elosztjuk a karamellás tejszószt (a legfinomabb szószt a sűrített konzervtej karamellizálásával nyerhetjük) a tetejükön, majd banánszeletekkel gazdagítjuk (a banánszeleteket közvetlen a szeletelés után csöpögtessük le citrommal, hogy megelőzzük az elszíneződésüket).
4. Habzsákkal vagy kanállal a tetejére adagoljuk a tejszínhabot. Meghintjük csokoládéforgáccsal (lehetőleg étcsokoládéból). Lehűtjük. A formából kivéve tálaljuk.
Karamellszósz
1. A vajat, a tejszínt, a cukrot és a vaníliát kis serpenyőben összemelegítjük. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Magasra állítjuk a hőfokot, és 2 percig forraljuk.
2. Félrehúzzuk a tűzről, kihűtjük. Hűtés közben besűrűsödik.