Tzatziki
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
olcsó



Adag: 1 adag
vagy
Elkészítés:
1. Hámozzuk meg az uborkát. Hosszában vágjuk félbe, és kanállal kaparjuk ki a magukat. Reszeljük durvára.
2. Tegyük az uborkát szűrőben egy tál fölé, hintsünk rá sót, és hagyjuk állni 20 percig.
3. Kézzel nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot, és tegyük át egy közepes méretű tálba.
4. Adjuk hozzá a natúr görög joghurtot, a citromlevet, az olajat, a mentát és a fokhagymát. Jól keverjük össze.
Használjuk fel azonnal, vagy - légmentesen lezárva - tegyük a hűtőbe, így 4-5 napig eláll.
A tzatziki egy Anatóliából (a mai Törökországból) származó joghurtos étel görög változata. Ők általában a friss görög saláta kiegészítéseként, előételként fogyasztják. Nálunk inkább salátaként. Ugyanakkor ragyogóan illik a tortillatekercsekhez, hamburgerekhez egyfajta mártásként, de kínálhatjuk mártogatósként húsok és halak mellé is.