Tzatziki

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető olcsó
Tzatziki
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál finomra aprított, friss menta
3 ¾ dkg görög joghurt
vagy
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 teáskanál

Elkészítés:

1. Hámozzuk meg az uborkát. Hosszában vágjuk félbe, és kanállal kaparjuk ki a magukat. Reszeljük durvára.

2. Tegyük az uborkát szűrőben egy tál fölé, hintsünk rá sót, és hagyjuk állni 20 percig.

3. Kézzel nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot, és tegyük át egy közepes méretű tálba.

4. Adjuk hozzá a natúr görög joghurtot, a citromlevet, az olajat, a mentát és a fokhagymát. Jól keverjük össze.

Használjuk fel azonnal, vagy - légmentesen lezárva - tegyük a hűtőbe, így 4-5 napig eláll.

A tzatziki egy Anatóliából (a mai Törökországból) származó joghurtos étel görög változata. Ők általában a friss görög saláta kiegészítéseként, előételként fogyasztják. Nálunk inkább salátaként. Ugyanakkor ragyogóan illik a tortillatekercsekhez, hamburgerekhez egyfajta mártásként, de kínálhatjuk mártogatósként húsok és halak mellé is.
Tzatziki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1934 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Tzatziki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
lexikon