Céklarelish

| Céklarelish receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Céklarelish
Adag: 1 adag (2 üveg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
135 dkg cékla
1 evőkanál fűszerkeverék
45 dkg finomra vágott salotta hagyma
2 teáskanál porcukor
6 dl almabor
vagy

Elkészítés:

1. A nyers céklát és a cukor felét befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú, rozsdamentes edénybe tesszük annyi vízzel, hogy ellepje, majd felforraljuk.

2. 60 percig főzzük, vagy addig, amíg a cékla meg nem puhul. Lecsepegtetjük, és félretesszük hűlni. Ha kihűlt, meghámozzuk és felkockázzuk. (Vigyázat! A cékla leve megfogja a bőrt és a ruhánkat. Ha ezt el akarjuk kerülni, érdemes kesztyűt húzni és kötényt kötni.)

3. Az edény kiöblítjük, beletesszük a salottát és az ecetet (vagy a cidert), és alacsony hőmérsékleten 10 percig főzzük.

4. Hozzáadjuk az apróra vágott céklát, a muszlintasakba tett és zsineggel átkötött, savanyúsághoz való fűszerkeveréket, megkeverjük, majd beleszórjuk a maradék cukrot. Addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem olvad, majd felforraljuk. 5 percig forraljuk, majd kisebb lángon 40 percig főzzük, vagy addig, amíg sűrűsödni nem kezd.

5. Egy fakanalat végighúzunk az edény alján, s a mikor a relish még kissé leveses, forró üvegekbe tesszük merőkanál segítségével (a közölt mennyiség 2 kisebb üvegre elegendő). Viaszos papírkorongot borítunk rá, és ecetnek ellenálló, nem fémtartalmú tetővel lezárjuk, majd felcímkézzük. 9 hónapig eltartható. Akár rögtön is fogyasztható, de felbontás után hűtőben kell tárolni. Jól illik sajtokhoz vagy marhahúshoz.

A relisht legjobb hűvös, napfénytől védett helyen tárolni, és hagyni 1 hónapig összeérni az ízeket, de akár azonnal is fogyasztható.
Céklarelish
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2196 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Befőzés
Befőzés
(Grafo Kiadó, 2003)

Nem lehet mindent megvásárolni, hanem saját magunknak kell elkészíteni. A magas gyümölcstartalmú dzsemek, finom zselék, pikáns mártások és ízletesen eltett gyümölcsök is akkor okoznak valódi élvezetet, ha saját konyhánkban... bővebben...
Céklarelish
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Befőzés
Befőzés
(Grafo Kiadó, 2003)

Nem lehet mindent megvásárolni, hanem saját magunknak kell elkészíteni. A magas gyümölcstartalmú dzsemek, finom zselék, pikáns mártások és ízletesen eltett gyümölcsök is akkor okoznak valódi élvezetet, ha saját konyhánkban... bővebben...
most van szezonja