Gyömbéres zöldségleves árpával



Elkészítés:
1. A jól megmosott babot és a hántolt árpát áztassuk be külön-külön, legalább 12 órával a főzés előtt, hogy megduzzadjanak. Az árpánál érdemes a szokásosnál több vizet használni, mert áztatáskor és főzéskor legalább háromszoros mennyiségű vizet szív fel.
2. A bab áztatóvizét nem használjuk fel a főzéshez, azonban az árpáét igen: öntsük egy lábosba a leöblített babot és az árpát az áztatólevével együtt.
3. Adjuk hozzá a babért és a durvára vágott zöldségeket. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük puhára az összetevőket.
4. A frissen reszelt gyömbért, a petrezselymet és tamarit csak akkor adjuk hozzá, amikor az összetevők már szinte készre főttek. Még egy percig hagyjuk a lábast a tűzön, hogy az ízek még jobban vegyüljenek. Tálaláskor kínáljunk hozzá extraszűz olívaolajat.