Gyömbéres zöldségleves árpával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyömbéres zöldségleves árpával
Eszközök: fazék, kés, tűzhely, vágódeszka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db friss gyömbér
8 dkg szárazbab
20 dkg árpa
2 teáskanál tamari
1 szál póréhagyma
1 szál sárgarépa
ízlés szerint extraszűz olívaolaj
ízlés szerint apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A jól megmosott babot és a hántolt árpát áztassuk be külön-külön, legalább 12 órával a főzés előtt, hogy megduzzadjanak. Az árpánál érdemes a szokásosnál több vizet használni, mert áztatáskor és főzéskor legalább háromszoros mennyiségű vizet szív fel.

2. A bab áztatóvizét nem használjuk fel a főzéshez, azonban az árpáét igen: öntsük egy lábosba a leöblített babot és az árpát az áztatólevével együtt.

3. Adjuk hozzá a babért és a durvára vágott zöldségeket. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük puhára az összetevőket.

4. A frissen reszelt gyömbért, a petrezselymet és tamarit csak akkor adjuk hozzá, amikor az összetevők már szinte készre főttek. Még egy percig hagyjuk a lábast a tűzön, hogy az ízek még jobban vegyüljenek. Tálaláskor kínáljunk hozzá extraszűz olívaolajat.

Gyömbéres zöldségleves árpával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1880 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Gyömbéres zöldségleves árpával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
vegetáriánus ételek