Agen-i torta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Agen-i torta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg aszalt szilva
2 db tojás
2 dl tejszín
2 dl tej
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. Készítsük el a tésztát.

2. Béleljünk ki egy kerek tortaformát a tésztával. Szurkáljuk meg az alját, és rakjuk rá a kimagozott aszalt szilvát. Ha kemény a szilva, főzzük meg, vagy áztassuk hideg vízben 60 percig, mielőtt kimagozzuk.

3. A tej, tejszín, cukor és a tojás átszűrt keveréket öntsük rá a tésztára.

4. Szórjuk rá az őrölt mandulát, és tegyük be a sütőbe. Süssük 30 percig, 180 fokon. Miután kihűlt, hintsük meg porcukorral.

Igen testes édes, nemesrothadás nélküli, magas savtartalmú fehérbor illik hozzá.

Omlós vajas tészta

Omlós vajas tészta
6 dkg szobahőmérsékletű vaj
30 dkg liszt
1.5 teáskanál
5-6 teáskanál hideg víz

1. Szitáljuk a lisztet és a sót gyúródeszkára. A közepén készített mélyedésbe tegyünk vajat és vizet (1. kép).

2. Kézzel keverjük össze a hozzávalókat, miközben a vajat összedolgozzuk a liszttel (2. kép). Amikor a hozzávalók már nagyjából elkeveredtek, dagasszuk, míg lágy, sima és rugalmas lesz a tészta (3. kép).

3. Sodrófával nyújtsuk négyszögletűre. A négyszög rövidebb oldalait hajtsuk be, egyiket a másikra. Nyújtsuk újra négyszögletűre, ezúttal a hajtogatás az ellenkező oldalakról történjen. A négyszög rövidebb oldalait hajtsuk be. Ismételjük meg még egyszer ezt a két lépést. Négyszög, vagy kör alakúra nyújtsuk, attól függően, milyen a sütőforma alakja. A tésztának fél cm vastagságúnak kell lennie.

4. Borítsuk be a sütőforma alját és oldalát, majd takarjuk le, és tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre. A tésztát néhány órával, de akár egy nappal a felhasználás előtt is elkészíthetjük.

Agen-i torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1783 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
Agen-i torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
lexikon