Körte és aszalt szilva vörösborban

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Körte és aszalt szilva vörösborban
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl vörösbor
30 dkg aszalt szilva
6 db körte
5 dl víz
1 db narancs reszelt héja
vagy
1 db citrom reszelt héja
ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítés:

1, Tisztítsuk meg a nem túl érett körtéket, és alulról távolítsuk el késsel a magházukat. Tegyük őket megfelelő nagyságú lábasba.

2. Készítsünk levet 2 dl vörösborból, a vízből, a cukorból és a fahéjból. Tegyünk bele reszelt citrom- vagy narancshéjat is. Öntsük rá a körtékre úgy, hogy a lé jól fedje a körtéket.

3. A tetejére borítsunk lapos tányért, hogy lenyomja a gyümölcsöt. Tegyük a sütőbe. Késheggyel ellenőrizzük, hogy megsültek-e.

4. A körte sütése közben forraljuk fel az aszalt szilvát a maradék borral, és főzzük meg.

5. Amikor megsültek a körték, nagy, mély tálba vagy kis kompótostálkákba tesszük őket, s körülrakjuk a főtt aszalt szilvával. (Besűríthetjük főzés közben a kétféle gyümölcs levét - hűtsük ki, és öntsük rá tálalás előtt a gyümölcsre.)

Körte és aszalt szilva vörösborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1369 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
Körte és aszalt szilva vörösborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
hírlevél