Színes saláta sajtrózsával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Színes saláta sajtrózsával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg sárgarépa
12 és fél dkg cukorborsóhüvely
25 dkg zöld spárga
10 dkg félkemény sajt
6 evőkanál fehérborecet
1 csipet kristálycukor
12 és fél dkg karalábé
6 evőkanál olaj
2 db paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint zsázsa

Elkészítés:

1. A spárga alsó fás részét eltávolítjuk, ezután megtisztítjuk, és kb. 3 cm-esre daraboljuk. A cukorborsót és a spárgát forró sós vízben pároljuk.

2. A fejes salátát falatnyi darabokra tépjük, a meghámozott répát és karalábét gyufaszál méretűre aprítjuk. A paradicsomot és a hagymát felkockázzuk.

3. Az összes zöldséget egy salátástálban óvatosan összeforgatjuk.

4. Az ecetet sóval, borssal és cukorral elkeverjük, majd vékony sugárban csorgatva hozzákeverjük az olajat is.

5. A tányérokon elosztott színes zöldségkeveréket meglocsoljuk a salátaöntettel és az előre elkészített sajtrózsával díszítjük.

Színes saláta sajtrózsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 800 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
(Underground Kiadó, 2013)

Magyarországon éltünk, amikor elkezdtem írni ezt a könyvet és Svájcban, amikor befejeztem. Ahogy megismertem és megkedveltem ezt az alpesi országot, úgy vált a receptgyűjteményem egyre élethűbb szakácskönyvvé. Az itt élő... bővebben...
Színes saláta sajtrózsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
(Underground Kiadó, 2013)

Magyarországon éltünk, amikor elkezdtem írni ezt a könyvet és Svájcban, amikor befejeztem. Ahogy megismertem és megkedveltem ezt az alpesi országot, úgy vált a receptgyűjteményem egyre élethűbb szakácskönyvvé. Az itt élő... bővebben...
lexikon