Krém grillezett padlizsánból

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Krém grillezett padlizsánból
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb padlizsán
3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
½ kávéskanál frissen őrölt fekete bors
½ kávéskanál durva szemcséjű
2 evőkanál citromlé
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 evőkanál tahini
5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint erős paprika
ízlés szerint salátalevél
A tálaláshoz:
6 db pita
néhány gerezd citrom

Elkészítés:

1. Készítsük elő a grillezőt közvetlen sütésre, és melegítsük forróra.

2. A megmosott padlizsánokat tűzdeljük meg a megtisztított és hosszában 3-4 részre vágott fokhagymákkal, és fektessük a forró rostélyra. Süssük - közben fogóval újra és újra megfordítva - a héjukat körös-körül szénfeketére, és a húsukat puhára, ehhez körülbelül 20-30 perc szükséges. tegyük tálra, és hagyjuk kihűlni.

3. Ezután hántsuk le róluk az égett héjat (nem baj, ha kis foltok fennmaradnak). Robotgépben őröljük meg kissé a padlizsánhúst, tegyünk bele 2 evőkanál olajat, adjuk hozzá a tahinit, a citromlét, a sót és a borsot. Ha kell, fűszerezzük tovább - nagyon erőteljes ízűnek kell lennie. Tegyük bele a petrezselymet, és a robotgép rövid szakaszos bekapcsolásával keverjük össze.

4. Tegyük át a padlizsánkrémet egy salátáslevelekkel kibélelt tálkába, öntözzük meg pirospaprikával. Citromgerezdekkel és grillen pirított pitával kínáljuk.

Ha grillezni akarjuk a padlizsánokat, vásárláskor részesítsük előnyben a hengeres formájúakat, mert ezek egyenletesebben sülnek, mint a végükön kigömbölyödő, körte alakú társaik.
A padlizsán azon kevés ennivalók egyike, amelyek kissé elszenesítve is jól festenek. Valójában nemcsak megégethetjük a padlizsán bőrét, hanem ezt meg is kell tennünk - ebből származik a füstaroma.
Egyáltalán nem kötelező a padlizsánt megtűzdelni fokhagymával, ahogyan én ebben a receptben javaslom. Milliók sütnek a Közel-Keleten és másutt natúr padlizsánt, és tesznek a krémbe vagy salátába nyers fokhagymát. Attól függően járjunk el, hogy a nyers vagy a sült fokhagyma ízére vágyunk-e.
Krém grillezett padlizsánból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 641 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nagy kerti grill kalauz
Nagy kerti grill kalauz
(Vince Kiadó, 2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az alapvető tudnivalókat, amelyek olyan valakinek szükségesek, aki soha nem sütött még szabadtűzön... de az is célom volt,... bővebben...
Krém grillezett padlizsánból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nagy kerti grill kalauz
Nagy kerti grill kalauz
(Vince Kiadó, 2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az alapvető tudnivalókat, amelyek olyan valakinek szükségesek, aki soha nem sütött még szabadtűzön... de az is célom volt,... bővebben...
most van szezonja