Gofri vajkaramella-öntettel

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gofri vajkaramella-öntettel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomag gofri
4 gombóc vaníliafagylalt
Az öntethez:
17 és fél dkg muscovado cukor
6 evőkanál vaj
5 dkg tisztított mogyoró
1 ¾ dl sűrített tej

Elkészítés:

1. A gofrit sütőben melegítsük fel, a csomagoláson lévő utasítás alapján. Közben készítsük el a vajkaramella-öntetet.

2. A vajat és a cukrot (sötét melaszt) egy lábasban olvasszuk meg, majd forraljuk fel és főzzük 2 percig. Hagyjuk hűlni 5 percig.

3. A sűrített tejet melegítsük csaknem forráspontig, majd fokozatosan keverjük a cukros vajhoz. Kis lángon, gyakran kevergetve főzzük 2 percig.

4. A mogyorót sütőlemezen terítsük szét és forró grillsütőben pirítsuk aranybarnára. Szórjuk tiszta konyharuhára, és dörzsöljük le róla a héját.

5. Aprítsuk fel a mogyorót, keverjük az öntetbe és forrón tálaljuk, a meleg gofrira és a fagylaltgombócra öntve.

Ezt a fenségesen édes öntetet mindenki szeretni fogja. Általában gofrival fogyasztják, de fagylalttal is kitűnő. Mindenképpen sötét muscovado (melasz-) cukrot használjunk hozzá a kellő sűrűség eléréséhez.
Gofri vajkaramella-öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1878 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Gofri vajkaramella-öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
pinterest