Marhaburger kéksajtos öntettel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marhaburger kéksajtos öntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg márványsajt
vagy
2 db szeletelt paradicsom
5 dkg zöldsaláta
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál Tabasco-szósz
1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
1 és ¼ dl tejföl
½ teáskanál pirospaprika-pehely
6 dkg finomra aprított dióbél
2 kisebb fej lilahagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húspogácsához egy nagy tálban dolgozzuk össze a darált húst a finomra aprított hagymával, dióval, sóval, borssal és paprikapehellyel. Formáljunk a masszából négy azonos méretű pogácsát. Tegyük őket tányérra, fedjük le, és rakjuk hűtőbe legalább 120 percre vagy akár egy éjszakára.

2. A kéksajtos öntethez villával törjük össze egy tálban a sajtot, és keverjük simára a tejföllel, a bazsalikommal és a Tabasco-szósszal.

3. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben közepesnél valamivel nagyobb lángon, és oldalanként 4-5 perc alatt süssük át és pirítsuk meg a húspogácsákat.

4. A zsemléket vágjuk félbe, és a vágott oldalukkal lefelé pirítsuk meg 2-3 perc alatt, asztali grillen.

5. Tegyünk a zsemlék alsó felére salátát és paradicsomszeletet, húspogácsát, szeletelt hagymát, végül kanalazzunk rá kéksajtos öntetet. Forrón tálaljuk.

mi gorgonzolát ajánlunk ehhez az öntethez, de használhatunk hozzá danish blue-t, stiltont vagy éppen márványsajtot is.
Marhaburger kéksajtos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 846 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Marhaburger kéksajtos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
pinterest