Manhattan-rolád

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Manhattan-rolád
Adag: 1 egész (10 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg kakaópor
1 dl tejszín
½ kávéskanál sütőpor
12 dkg finomliszt
6 db tojás
ízlés szerint csokoládéforgács

Elkészítés:

1. Kikenünk és kibélelünk sütőpapírral két 22 x 23 cm-es sütőlemezt. Elválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjétől. Felforraljuk, majd alaposan lehűtjük a tejszínt.

2. Egy nagy tálban, elektromos habverővel a legnagyobb sebességgel. 7 dkg cukrot apránként hozzáadva, kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.

3. Előmelegítjük a sütőt (5-ös fokozat, 190 fok). Egy másik nagy tálban robotgéppel addig keverjük a tojássárgákat a maradék cukorral, míg a massza megsűrűsödik és kifehéredik. Hozzáadjuk a lisztet, és a lehűtött tejszínt, belevegyítünk 5 dkg kakaót, majd ezután jól kikeverjük; a tál falára verődött masszát időnként lekaparjuk. Műanyaglapáttal vagy kézi habverővel három részletben, óvatosan a masszához keverjük a tojáshabot.

4. A keveréket egyenletesen elterítjük a formákban, majd addig sütjük, amíg ha ujjunkkal finoman megnyomjuk, rugalmasan visszaugrik (8-10 perc).

5. Két tiszta konyharuhát szitán át megszórunk a megmaradt kakaóporral. A kisült tésztát azonnal a ruhákra borítjuk. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Aki nem szereti, ha a tészta ropogós, vágja le a jobban megsült széleket. Ezután a tésztát keskenyebbik felénél kezdve feltekerjük, majd fémrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

6. Közben elkészítjük a fehér csokoládés vajkrémet.

7. Kitekerjük az egyik kihűlt tésztalapot, és egy lapos késsel megkenjük a vajkrém egyharmadával, majd konyharuha nélkül ismét feltekerjük. Kiterítjük a másik tésztát, és azt is megkenjük a vajkrém egyharmadával. Ezután a második tésztalap keskenyebbik oldalához illesztjük a már feltekert első tésztalapot, és a második tésztalapot az első köré tekerjük.

8. A roládot tálra tesszük, és megkenjük a maradék vajkrémmel. Fehér. és étcsokoládéforgácsokkal díszítjük. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

Ennek a tésztának különösen fontos a szép szeletelése. Használjunk recés kést, melyet minden szelet levágása előtt papírtörölközővel tisztává törölve forró vízbe mártunk.

Vajkrém fehér csokoládéból

Vajkrém fehér csokoládéból
17 dkg puha vaj
6 dkg apróra darabolt fehér csokoládé
12 dkg átszitált porcukor
4 evőkanál kávélikőr
3 evőkanál tej

1. Egy vastag falú, kis lábosban, közepes lángon felmelegítjük a tejet. Ha a tejben a lábos szélénél már buborékok látszanak, levesszük a tűzről.

2. Kézi habverővel belekeverjük az apróra vágott fehér csokoládét, és addig keverjük, amíg elolvad.

3. Ekkor hozzáadjuk a kávélikőrt. Kihűtjük, majd kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük; közben időnként megkeverjük.

4. Egy nagy tálban összekeverjük a porcukrot és a vajat (ne használjunk helyette margarint). Robotgéppel kb. 10 perc alatt habosra keverjük, közben a tál oldalára verődött krémet műanyaglapáttal időnként lekaparjuk.

5. A fehér csokoládés keveréket fokozatosan a vajkrémhez adjuk, és simára keverjük vele.

Manhattan-rolád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5124 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Manhattan-rolád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
pinterest