Profiterol sűrű csokoládéöntettel

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Profiterol sűrű csokoládéöntettel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl habtejszín
2 db tojás
másfél dl víz
5 dkg vaj
6 és fél dkg liszt
Az öntethez:
17 és fél dkg étcsokoládé
2 evőkanál brandy
5 dkg vaj
másfél dl zsírdús tejszín

Elkészítés:

1. Készítsük el a csokoládéöntetet. Tegyük hőálló tálba a habbá vert tejszínt, a vajat és a vaníliás cukrot. A tálat állítsuk egy fazék forró, de nem forrásban lévő víz fölé. Keverjük simára az összetevőket.

2. Törjük darabokra a csokoládét és tegyük a tejszínbe. A fazék alatt zárjuk el a gázt - ha kell, húzzuk le a tűzről. Kevergessük, amíg a csokoládé megolvad és teljesen elkeveredik a tejszínnel.

3. Keverjük hozzá kis adagokban a brandyt, majd hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.

4. A profiterolok elkészítéséhez melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat). A lisztet szitáljuk tányérra. Olvasszuk fel a vajat egy lábasban a vízzel és forraljuk fel.

5. Egyszerre tegyük bele az összes lisztet, keverjük el és húzzuk le a tűzről, óvatosan kevergessük addig, amíg a tészta elválik az edény falától. Hagyjuk kb. 5 percet hűlni, majd egymás után üssük bele a tojásokat, hogy a tésztának kissé folyós állaga legyen. Dinamikus mozdulatokkal keverjük fakanállal, amíg sima és fényes lesz. Nedves sütőpapírra nyomjunk belőle kis halmokat.

6. 15-20 perc alatt süssük ropogósra. Oldalukat hasítsuk fel és fémrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

7. Egy cukrászzsákot töltsünk meg a tejszínhabbal és nyomjunk egy keveset minden profiterol belsejébe. Halmozzuk fel őket egy tálra és tetejükre locsoljunk az öntetből. A maradék öntetet külön kínáljuk hozzá.

Ha a kalóriák nem számítanak, ezt a klasszikus öntetet igazán sokféleképpen felhasználhatjuk. Fogyasztható vaníliafagylaltra öntve, zamatos, friss gyümölcsökkel, és ízletes palacsintával vagy gofrival tálalva is.
Profiterol sűrű csokoládéöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1151 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Profiterol sűrű csokoládéöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
szótár