Profiterol sűrű csokoládéöntettel



Elkészítés:
1. Készítsük el a csokoládéöntetet. Tegyük hőálló tálba a habbá vert tejszínt, a vajat és a vaníliás cukrot. A tálat állítsuk egy fazék forró, de nem forrásban lévő víz fölé. Keverjük simára az összetevőket.
2. Törjük darabokra a csokoládét és tegyük a tejszínbe. A fazék alatt zárjuk el a gázt - ha kell, húzzuk le a tűzről. Kevergessük, amíg a csokoládé megolvad és teljesen elkeveredik a tejszínnel.
3. Keverjük hozzá kis adagokban a brandyt, majd hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
4. A profiterolok elkészítéséhez melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat). A lisztet szitáljuk tányérra. Olvasszuk fel a vajat egy lábasban a vízzel és forraljuk fel.
5. Egyszerre tegyük bele az összes lisztet, keverjük el és húzzuk le a tűzről, óvatosan kevergessük addig, amíg a tészta elválik az edény falától. Hagyjuk kb. 5 percet hűlni, majd egymás után üssük bele a tojásokat, hogy a tésztának kissé folyós állaga legyen. Dinamikus mozdulatokkal keverjük fakanállal, amíg sima és fényes lesz. Nedves sütőpapírra nyomjunk belőle kis halmokat.
6. 15-20 perc alatt süssük ropogósra. Oldalukat hasítsuk fel és fémrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
7. Egy cukrászzsákot töltsünk meg a tejszínhabbal és nyomjunk egy keveset minden profiterol belsejébe. Halmozzuk fel őket egy tálra és tetejükre locsoljunk az öntetből. A maradék öntetet külön kínáljuk hozzá.