Margit sütemény

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Margit sütemény
Adag: 1 adag (50 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom
12 dkg vaj
½ dl tej
6 dkg porcukor
18 dkg liszt
néhány csepp vaníliakivonat

Elkészítés:

1. A vajat a cukorral keverjük habosra.

2. Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, majd a vaníliakivonatot és a citrom lereszelt héját.

3. Ha szükséges, melegítsük fel kissé, majd keverjük bele a lisztet.

4. Nagy nyílású, cakkos nyomózsákból nyomjunk kis halmokat kivajazott zsírpapírra. A nyomózsákot tartsuk függőlegesen, végét pedig helyettük a papírra.

5. Mindegyik sütemény közepét díszítsük egy szem cukrozott cseresznye. Süssük a süteményeket 180 fokon 10 perc alatt világossárgára.

Margit sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1352 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
Margit sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
cikkek