Rózsaszörp

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rózsaszörp
Eljárások: főzés
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg rózsaszirom
20 dl víz
igény szerint kristálycukor

Elkészítés:

1. Előállításához jó vastag, mélypiros színű rózsaszirmot használjunk. A levelet tisztán, rovarmentesen szedjük. Mosni nem szabad.

2. A kimért súlyú rózsasziromhoz hozzáadjuk a hideg vizet. Kíméletesen forrásig melegítjük és addig főzzük, amíg a víz piros, a szirom fehér lesz. Ezután szitára tesszük és nyomkodás nélkül hagyjuk lecsepegni.

3. Az így nyert levet nagyobb (0,5 dl-es) pohárral kimérjük. Ahány pohár a lé, annyi pohár cukrot adunk hozzá és 20 percig főzzük. Tiszta, száraz üvegekbe töltjük, s ha kihűlt parafa dugóval lezárjuk.

Rózsaszörp
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2434 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rakjuk el télire
Rakjuk el télire
(Mezőgazdasági Kiadó, 1983)

Mi indokolja a házi tartósítást? Mindenekelőtt az otthoni befőzés hagyományai. Sok tapasztalat, megfigyelés és találékonyság szült kitűnő készítményeket. Ezeket érdemes megőrizni, továbbfejleszteni. A jól sikerült befőttek... bővebben...
Rózsaszörp
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rakjuk el télire
Rakjuk el télire
(Mezőgazdasági Kiadó, 1983)

Mi indokolja a házi tartósítást? Mindenekelőtt az otthoni befőzés hagyományai. Sok tapasztalat, megfigyelés és találékonyság szült kitűnő készítményeket. Ezeket érdemes megőrizni, továbbfejleszteni. A jól sikerült befőttek... bővebben...
cikkek