Kövön sült zöldségek

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kövön sült zöldségek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szál újhagyma
1 db padlizsán
1 db cukkini
4 kisebb paradicsom
½ dl olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint provence-i fűszerkeverék
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Mossuk meg a paradicsomot, a paprikát és a padlizsánt; szárítsuk meg itatóspapíron. Vágjuk ketté a paradicsomokat, és kissé nyomkodjuk meg őket, hogy kimenjen belőlük a víz.

2. Vágjuk négybe a paprikát, vegyük ki az ereket, és vágjuk 2 cm-es kis kockákra. Hámozzuk meg a padlizsánt, és vágjuk karikára, akárcsak a cukkinit. Az újhagymát csak akkor hámozzuk meg, ha szükséges.

3. Az összes zöldséget sózzuk és borsozzuk meg, és szórjuk meg provence-i fűszerkeverékkel.

4. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és vágjuk ketté. Kenjük be a kövön sütő készüléket olívaolajjal, és dörzsöljük be a fokhagymagerezdekkel; pirítsuk meg rajta a padlizsánkarikákat és a paprikakockákat, aztán a fél paradicsomokat, a cukkinikarikákat, a kis hagymákat és a fokhagymagerezdeket.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Kövön sült zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2121 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főzőcske az ebédlőasztalon
Főzőcske az ebédlőasztalon
(Magyar Könyvklub, 2001)

Vajon nem az minden háziasszony álma, hogy foglalkozhasson a vendégeivel, de közben ne essen csorba a kínált étel minőségén sem? A közös főzőcskézés vendégszeretetet, szívélyes hangulatot teremt, egyúttal pedig az őszinte... bővebben...
Kövön sült zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főzőcske az ebédlőasztalon
Főzőcske az ebédlőasztalon
(Magyar Könyvklub, 2001)

Vajon nem az minden háziasszony álma, hogy foglalkozhasson a vendégeivel, de közben ne essen csorba a kínált étel minőségén sem? A közös főzőcskézés vendégszeretetet, szívélyes hangulatot teremt, egyúttal pedig az őszinte... bővebben...
szólj hozzá, értékelj