Kövön sült zöldségek



Elkészítés:
1. Mossuk meg a paradicsomot, a paprikát és a padlizsánt; szárítsuk meg itatóspapíron. Vágjuk ketté a paradicsomokat, és kissé nyomkodjuk meg őket, hogy kimenjen belőlük a víz.
2. Vágjuk négybe a paprikát, vegyük ki az ereket, és vágjuk 2 cm-es kis kockákra. Hámozzuk meg a padlizsánt, és vágjuk karikára, akárcsak a cukkinit. Az újhagymát csak akkor hámozzuk meg, ha szükséges.
3. Az összes zöldséget sózzuk és borsozzuk meg, és szórjuk meg provence-i fűszerkeverékkel.
4. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és vágjuk ketté. Kenjük be a kövön sütő készüléket olívaolajjal, és dörzsöljük be a fokhagymagerezdekkel; pirítsuk meg rajta a padlizsánkarikákat és a paprikakockákat, aztán a fél paradicsomokat, a cukkinikarikákat, a kis hagymákat és a fokhagymagerezdeket.