Borjúhúsos tekercsek

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borjúhúsos tekercsek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet húsos szalonna
4 szelet 15 dkg-os borjúhús
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál csípős mustár
1 evőkanál durvára vágott dióbél
2 gerezd fokhagyma
1 csomó zöldfűszer
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fűszernövényeket (például kapor, szurokfű, csombor, petrezselyem) letépdessük a szárukról, megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

2. A fokhagymagerezdeket lehéjazzuk és összezúzzuk. A dióbéllel, a fűszernövényekkel, a mustárral és az olajjal összekeverjük.

3. A vékony borjúszeleteket félbevágjuk, mindkét oldalukon sóval és borssal megszórjuk.

4. Egy munkalapon kiterítjük a 8 szelet szalonnát, s mindegyikre egy szelet húst rakunk. A fűszerkeveréket elosztva a hússzeletekre kenjük és elegyengetjük. Mindegyik hússzeletet a szalonnaszeletekkel együtt óvatosan összetekerjük. A tekercseket fogpiszkálóval vagy kis fémnyárssal összetűzzük.

5. Az asztali grillt vagy a lávakövet felhevítjük, kissé bekenjük olajjal és ráfektetjük a hústekercseket. Többszöri megforgatás mellett 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Kapris-tonhalas mártással kínáljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Kapris-tonhalas mártás

Kapris-tonhalas mártás
5 dkg konzerv kapribogyó
15 dkg konzerv tonhal
5 evőkanál fehérbor
1.25 dl olívaolaj
1 evőkanál dijoni mustár
1.5 db citrom
néhány levél friss zsálya
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

1. A tonhalról leöntjük a levet, és a hal húsát 1 citrom levével a turmixgépben vagy kézi mixerrel pépesítjük.

2. A mustárt összekeverjük a tojássárgájával. Az olajat erőteljes keverés közben lassanként belecsurgatjuk.

3. Az így keletkezett majonézt összekeverjük a pépesített tonhallal és a fehérborral. Sóval és borssal ízesítjük.

4. A kapribogyót lecsöpögtetjük, késsel finomra vagdaljuk és végül beleforgatjuk a mártásba. Mégy egyszer ízesítjük.

5. A fél citromot vékony szeletekre vágjuk. A zsályaleveleket megtisztítjuk és felvagdaljuk.

6. A kapris-tonhalas mártást mártásoscsészékbe töltjük, és a citromszeletekkel meg a zsályalevelekkel díszítjük.

Borjúhúsos tekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1565 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Borjúhúsos tekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
facebook