Kapris-tonhalas mártás

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kapris-tonhalas mártás
Adag: 1 adag (3-4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg konzerv kapribogyó
15 dkg konzerv tonhal
5 evőkanál fehérbor
1 és ¼ dl olívaolaj
1 evőkanál dijoni mustár
másfél db citrom
néhány levél friss zsálya
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tonhalról leöntjük a levet, és a hal húsát 1 citrom levével a turmixgépben vagy kézi mixerrel pépesítjük.

2. A mustárt összekeverjük a tojássárgájával. Az olajat erőteljes keverés közben lassanként belecsurgatjuk.

3. Az így keletkezett majonézt összekeverjük a pépesített tonhallal és a fehérborral. Sóval és borssal ízesítjük.

4. A kapribogyót lecsöpögtetjük, késsel finomra vagdaljuk és végül beleforgatjuk a mártásba. Mégy egyszer ízesítjük.

5. A fél citromot vékony szeletekre vágjuk. A zsályaleveleket megtisztítjuk és felvagdaljuk.

6. A kapris-tonhalas mártást mártásoscsészékbe töltjük, és a citromszeletekkel meg a zsályalevelekkel díszítjük.

Kapris-tonhalas mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1822 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Kapris-tonhalas mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
van itthon