Ferenc József-tekercs

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ferenc József-tekercs
Adag: 1 darab (36 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl tejszín
7 dkg kakaópor
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál liszt
A krémhez:
10 dkg durvára vágott dióbél
18 dkg olvasztott vaj
7 dkg kakaópor

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Tepsibe teszünk egy 26 x 36 cm-es sütőpapírt.

2. Robotgéppel, közepes fokozaton felverjük a tojásfehérjét. Hozzáadjuk a cukrot és a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük.

3. Hablapáttal óvatosan a habba vegyítjük a tojások sárgáját, majd a lisztet és a kakaót.

4. A tésztát a sütőpapírra öntjük és lapáttal 26 x 36 cm-es négyzetté simítjuk. Mintegy 12-15 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

5. Tiszta konyharuhát fektetünk egy sima, egyenletes munkafelületre. Meghintjük a porcukorral. A megsült piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, a leragadt széleket éles késsel levágjuk a papírról. A konyharuha segítségével feltekercseljük.

6. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tejszínt. A kihengerített piskótára kenjük és ismét felgöngyöljük. Tálra fektetjük.

7. A krémhez robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük a vajat a cukorral és a kakaóval. Bevonjuk vele a tekercs tetejét és oldalát. Durvára vágott dióval díszítjük.

Ez a recept Ferenc József hosszú uralkodásának idején (1848-1916), a bécsi kávéházak fénykorából származik.
Ferenc József-tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2052 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Ferenc József-tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
tippek, fortélyok