Ferenc József-tekercs



Elkészítés:
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Tepsibe teszünk egy 26 x 36 cm-es sütőpapírt.
2. Robotgéppel, közepes fokozaton felverjük a tojásfehérjét. Hozzáadjuk a cukrot és a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük.
3. Hablapáttal óvatosan a habba vegyítjük a tojások sárgáját, majd a lisztet és a kakaót.
4. A tésztát a sütőpapírra öntjük és lapáttal 26 x 36 cm-es négyzetté simítjuk. Mintegy 12-15 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
5. Tiszta konyharuhát fektetünk egy sima, egyenletes munkafelületre. Meghintjük a porcukorral. A megsült piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, a leragadt széleket éles késsel levágjuk a papírról. A konyharuha segítségével feltekercseljük.
6. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tejszínt. A kihengerített piskótára kenjük és ismét felgöngyöljük. Tálra fektetjük.
7. A krémhez robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük a vajat a cukorral és a kakaóval. Bevonjuk vele a tekercs tetejét és oldalát. Durvára vágott dióval díszítjük.