Császármorzsa

Kaiserschmarrn

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Császármorzsa
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tej
4 db tojás
20 dkg liszt
4 dkg mazsola
1 evőkanál vaj
1 csipet
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A lisztet, a sót, a tojások sárgáját, a cukrot és a tejet egyenletes tésztává dolgozzuk.

2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tésztába.

3. Serpenyőben a vajat felforrósítjuk, ujjnyi vastagon beleöntjük a tésztát, kissé megpirítjuk, majd megszórjuk a mazsolával.

4. Mikor a tészta aranybarnára sült, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.

5. Végezetül két villával darabokra szaggatjuk, meghintjük a porcukorral és tálaljuk. Vörösáfonya-lekvár illik hozzá a legjobban.

Császármorzsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1640 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Császármorzsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
twitter