Mandulás kuglóf



Elkészítés:
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 26 cm átmérőjű kuglófformát.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Belekeverjük a darált mandulát is.
3. Egy másik tálban robotgéppel (közepes fokozaton) habosra keverjük a vajat a cukorral, a mandulaaromával és a vaníliakivonattal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük.
4. A krémbe alacsony fokozaton, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejet. A tésztát kivajazott formába simítjuk és megszórjuk a szálasra vágott mandulával.
5. Mintegy 75-85 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A sütemény szélét késsel meglazítjuk, majd 15 percig a formában hagyjuk. Rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.