Kukoricás palacsinta

Tad man kaopot

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kukoricás palacsinta
Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 doboz kukoricakonzerv
2 evőkanál liszt
1 db tojás
1 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál curry fűszerkeverék
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 szál finomra vágott újhagyma
ízlés szerint édes chiliszósz
kevés sütőpor

Elkészítés:

1. Amennyiben friss kukoricát használunk, éles késsel lekaparjuk a szemeket a csőről és összekeverjük az újhagymával, fokhagymával, curry fűszekeverékkel, a sütőporral kevert liszttel, szójaszósszal és a tojással, és az egészet burgonyapréssel pürésítjük. Folpack fóliával letakarjuk, és 60 percig hűtjük.

2. A wokot egyharmadáig felöntjük olajjal, és 180 fokra felhevítjük. A kukoricás keverékből evőkanálnyi mennyiségeket szaggatunk az olajba. Mindkét oldalról 2-3 percig sütjük, közben óvatosan megfordítjuk, vigyázva, nehogy széttöredezzen.

3. Kivesszük a wokból, és összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük. Kisütjük a többi palacsintát. Tetszés szerint édes chilimártással tálaljuk.

Kukoricás palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2032 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Kukoricás palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
szótár