Tésztapástétom bazsalikomos pesztóval

| , Fűszeres rakott tészta receptek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
4 csokor bazsalikom
2 evőkanál fenyőmag
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál száraz fehérbor
2 db tojás
25 dkg búzaliszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet, a tojásokat, a bort és az olajat a kézi mixer dagasztófejével nagyjából összedolgozzuk, majd kézzel sima tésztát gyúrunk belőle. Letakarva kb. 30 percig pihentetjük.

2. A pesztóhoz leöblítjük a bazsalikomot, majd lerázzuk róla a vizet és letépdessük a leveleit. A fokhagymát megtisztítjuk, aztán az olaj felével, a bazsalikomlevelekkel és a fenyőmaggal együtt simára turmixoljuk. Belekeverjük a parmezán harmadát és a maradék olajat is.

3. A tésztát négyfelé vágjuk, és az enyhén belisztezett munkafelületen egyenként vékonyra nyújtjuk. Kb. 8x20 cm-es téglalapokra vágjuk őket, amelyeket forrásban lévő sós vízben 4 percig főzünk, majd kivesszük, hideg vízzel leöblítjük és konyhai papírtörlőre helyezve lecsepegtetjük.

4. Előmelegítjük a sütőt 225 °C-ra. Egy pástétomos formát kikenünk olajjal, kibéleljük tésztalappal, úgy, hogy a végei oldalt túlnyúljanak a formán. Egyenletesen rásimítunk 1 evőkanál pesztót, és megszórjuk parmezánnal.

5. Beborítjuk egy újabb tésztalappal, megkenjük és sajttal megszórjuk, aztán addig rétegezzük tovább, amíg elfogy a tészta. A kilógó széleket ráhajtjuk, és kissé rányomkodjuk. A sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Mielőtt kiborítanánk, 10 percet hűlni hagyjuk.

Tésztapástétom bazsalikomos pesztóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1431 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Tésztapástétom bazsalikomos pesztóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
szótár