Töltött palacsinta

Crespelle

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
1 evőkanál sűrített paradicsom
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
5 dl tej
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tésztához:
másfél dl tej
4 evőkanál olívaolaj
2 db tojás
1 csipet
10 dkg liszt
A töltelékhez:
25 dkg puha ricotta
1 zacskó mélyhűtött spenót
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 db tojás
1 kisebb cukkini
ízlés szerint szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
néhány ág friss kakukkfű

Elkészítés:

1. A töltelékkel kezdjük: a spenótot szobahőmérsékleten egy szűrőben kiolvasztjuk, vagy a csomagoláson megadottak szerint felmelegítjük és hagyjuk kihűlni.

2. Most a tészta jön: egy tálba szitáljuk a lisztet, és egy nagyobb csipet sót adunk hozzá. Fokozatosan adagoljuk a tojásokat, 2 evőkanál olajat és a tejet. Habverővel keverjük, hogy a tészta sűrűn folyós és főleg sima legyen. 30 percig állni hagyjuk, hogy a liszt megdagadhasson benne.

3. Ezalatt jól kinyomkodjuk és finomra összevagdossuk a spenótot. Megmossuk, és először vékony szeletekre, aztán csíkokra, majd kockákra vágjuk a cukkinit. A megmosott és leszárított kakukkfű levélkéit a növésiránnyal ellenkező irányban letépkedjük.

4. Elkeverjük a spenótot, a cukkinikockákat és a kakukkfüvet a ricottával, a tojással és a sajttal, majd az egészet sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

5. A mártáshoz egy lábosban megolvasztjuk a vajat. Belekeverjük a lisztet, és aranysárágára pirítjuk. Állandó kevergetés közben hozzáöntjük a tejet, a mártást csomómentesre keverjük, és közepes hőfokon, kb. 10 percig lassan főzzük, míg sűrű, de még folyós lesz az állaga. Állandóan kevergetjük, hogy ne ragadjon le az edény aljára. Hozzákeverjük a sajtot és a paradicsomot, sóval és borssal ízesítjük.

6. Ismét a tészta jön: egy serpenyőt egész vékonyan kikenünk olajjal és felforrósítjuk. Merőkanállal egy kis adag tésztát öntünk bele, és addig forgatjuk a serpenyőt, amíg a tészta teljesen betakarja az alját. A tűzhelyet közepes hőfokra kapcsoljuk, és a palacsintát addig sütjük, amíg a tészta teteje sem folyós már.

7. Megrázogatjuk a serpenyőt, hogy a palacsinta fellazuljon, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát kb. 1 percig sütjük. A többi tésztát is megsütjük, összesen 8 palacsintát kapunk így.

8. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (a légkeverésest előmelegítés nélkül 200 fokra kapcsoljuk). Előveszünk egy nagy tűzálló tálat - szögletes a legmegfelelőbb. A palacsintákat megkenjük a spenóttöltelékkel, feltekerjük, és a formában egymás mellé rakjuk őket.

9. Végül meglocsoljuk őket a mártással, és az egészet a forró sütőbe toljuk. Kb. 30 perc szükséges, hogy a mártás foltokban barna legyen. Illik hozzá a friss vegyes saláta paradicsommal és uborkával.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Töltött palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3308 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Töltött palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
recept beküldése