Fokhagymás bagett

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás bagett
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db bagett
10 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
10 dkg durvára vágott dióbél
½ csomó petrezselyemzöld
vagy
½ csomó turbolya

Elkészítés:

1. A fűszernövényeket letépdessük a szárukról, megmossuk, lecsurgatjuk, és apróra vágjuk.

2. A fokhagymát megtisztítjuk és szétnyomkodjuk.

3. A fűszernövényeket, a fokhagymát és a felaprított diót a vajjal és az olívaolajjal összekeverjük.

4. A franciakenyeret keresztbe kb. tízszer mélyen bevágjuk úgy, hogy egyben maradjon.

5. A fűszeres vajat a bevágásokba kenjük.

6. A bagettet alufóliába göngyöljük és kb. 15 percre a forró grillrostra fektetjük.

Fokhagymás bagett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1167 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Fokhagymás bagett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
cikkek