Vaníliasodó

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vaníliasodó
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 és fél dl tej
néhány csepp vaníliakivonat
2 evőkanál víz
1 evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál porcukor
2 db tojás

Elkészítés:

1. Lábasban melegítsük, forraljuk fel a tejet a vaníliakivonattal, majd húzzuk le a tűzről.

2. A tojásokat és a fehérjét keverjük simára egy mély tálban a porcukorral. Külön edényben keverjük el a kukoricalisztet a vízzel, majd adjuk a tojásokhoz. Keverjünk hozzá egy keveset a forró tejből. Majd az egészet öntsük a többi tejhez és ezt is keverjük el.

3. A tejes-tojásos keveréket szűrjük vissza a lábasba, és lassan, folyamatosan kevergetve melegítsük. Ne hevítsük túl, mert akkor a tojások kicsapódnak.

4. Kevergessük folyamatosan, amíg a sodó annyira besűrűsödik, hogy bevonja a kanalat. Ne forraljuk fel, mert akkor kicsapódik. Azonnal tálaljuk.

A kukoricaliszt használatával elkerülhető, hogy az öntet csomóssá váljon. Ez a recept elég kukoricalisztet tartalmaz ahhoz, hogy a siker biztos legyen, egyszerű elkészíteni és finom mindenféle meleg felfújthoz.
Ha nem tálaljuk a sodót azonnal, a tetejére terítsünk átlátszó celofánt, hogy megakadályozzuk a bőrösödést. Hőálló edényben egy fazék forró víz fölé állítva tartsuk melegen.
Vaníliasodó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2814 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Vaníliasodó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
facebook