Márványkuglóf

Marmorgugelhupf

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Márványkuglóf
Adag: 1 kuglófforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál kakaópor
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
2 dl tej
40 dkg liszt
4 db tojás
ízlés szerint rum
ízlés szerint frissen reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. A tojásokat kettéválasztjuk. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra kikeverjük. A vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk.

2. A tojássárgájákat egyenként beletesszük, és a masszát habosra kikeverjük. Ezután a tejet a liszt felével együtt szintén belekeverjük.

3. A tojásfehérjékből a kristálycukorral kemény habot verünk. A liszt másik felét óvatosan a habba keverjük.

4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kuglófformát olvasztott vajjal kikenünk és belisztezünk.

5. A masszának mintegy felét az átszitált kakaóporral összekeverjük és egy kis rummal megízesítjük. A világos masszát a formába öntjük, a sötét masszát pedig föléje, és egy fakanál nyelét hullámot leíró mozdulattal végighúzzuk a masszában (ettől lesz a kuglófunk "márványos").

6. Az előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Kivesszük, hagyjuk, hogy lehűljön, majd kiborítjuk a formából. Porcukorral meghintve, tejszínhabbal körítve tálaljuk.

Márványkuglóf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5006 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
Márványkuglóf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
recepttár