Spagetti piros pesztóval



Elkészítés:
1. A paradicsomot forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig főzzük. Kivesszük, lecsepegtetjük, és 1.5 dl főzővizet félreteszünk.
2. A mogyorót durvára vágjuk, és serpenyőben, zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, aztán a paradicsommal és a pecorino sajttal simára turmixoljuk, miközben vékony sugárban öntjük bele a félretett vizet.
3. Megmossuk a petrezselymet és az oregánót, megszárítjuk, apróra összevágjuk, és a pesztóba keverjük. Sóval, borssal, cukorral és balzsamecettel ízesítjük.
4. A spagettit bő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük. Összekeverjük a pesztóval, majd azonnal tálaljuk.