Spagetti piros pesztóval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti piros pesztóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg spagetti
10 dkg mogyoró
1 evőkanál balzsamecet
½ csokor petrezselyemzöld
1 csokor oregánó
8 dkg reszelt pecorino sajt
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig főzzük. Kivesszük, lecsepegtetjük, és 1.5 dl főzővizet félreteszünk.

2. A mogyorót durvára vágjuk, és serpenyőben, zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, aztán a paradicsommal és a pecorino sajttal simára turmixoljuk, miközben vékony sugárban öntjük bele a félretett vizet.

3. Megmossuk a petrezselymet és az oregánót, megszárítjuk, apróra összevágjuk, és a pesztóba keverjük. Sóval, borssal, cukorral és balzsamecettel ízesítjük.

4. A spagettit bő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük. Összekeverjük a pesztóval, majd azonnal tálaljuk.

Spagetti piros pesztóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1547 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Spagetti piros pesztóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
twitter