Andalúz gazpacho

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető olcsó
Andalúz gazpacho
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg uborka
80 dkg paradicsom
6 szem köménymag
1 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
dl borecet
5 dkg hagyma
25 dkg kenyérbél
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint durva szemcséjű

Elkészítés:

1. A hagymát finomra vágjuk és 30 percre a borecetbe áztatjuk.

2. A paradicsomot meghámozzuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Negyedrészét kis kockákra vágjuk, a többit félretesszük.

3. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Turmixgépben összedolgozzuk a kinyomkodott kenyeret, az ecetben áztatott hagymát, a köményt, a hámozott, félbevágott paradicsomot (a kis paradicsomkockákat nem!), a fokhagymát és az olívaolajat. Felöntjük kb. 1 liter jéghideg vízzel, sóval, borssal ízesítjük és a hűtőbe tesszük.

4. A paprikát félbevágjuk, néhány percre forró sütőbe toljuk, bőrét lehúzzuk, húsát kis kockákra vágjuk.

5. Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Szűrőbe tesszük, megszórjuk durva szemű sóval. 30 percig állni hagyjuk, végül kis kockákra vágjuk.

6. Ezután a leveshez adjuk a felkockázott paradicsomot, paprikát és uborkát.

Ha a leves túl sűrű, jégbe hűtött vízzel hígíthatjuk.
Andalúz gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1557 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
Andalúz gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
recepttár