Rénszarvasragu

Bidos

| Rénszarvas ragu receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rénszarvasragu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg rénszarvashús
2 kisebb babérlevél
8 szem burgonya
10 dl húsalaplé
1 evőkanál vaj
2 nagyobb fej vöröshagyma
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
ízlés szerint ecet
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst (melyből a legjobb, ha a az első csülök, csont nélküli részét használjuk fel) megnyúzzuk, és eltávolítjuk a nagy fehér inakat. Kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, sóval, borssal és szegfűszeggel fűszerezzük.

2. Serpenyőben, fedő alatt, a megtisztított, apróra vágott hagymát a forró vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, és nagy lángon, kevergetés közben megpirítjuk.

3. Az alaplével felöntjük, és fedő alatt, kb. 90 percig csendesen forraljuk.

4. A burgonyát meghámozzuk, a hússal azonos méretű kockákra aprítjuk, és a főzőidő vége felé a babérlevéllel együtt a húshoz adjuk, ha szükséges, kis vízzel felöntjük, hogy ellepje. Lassan tovább főzzük, amíg a krumpli is megpuhul.

5. A babérlevelet kivesszük. A ragut kevés ecettel ízesítve tálaljuk.

Vadalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vad ritkacsont
10 dkg csíkokra vágott szalonnabőr
1 csapott evőkanál kristálycukor
1 teáskanál durvára tört borókabogyó
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 csapott evőkanál fekete bors
5 dkg sertészsír
20 dkg karikára vágott fehérrépa
20 dkg karikára vágott sárgarépa
1 db kockára vágott zellergumó
1 teáskanál durvára tört szegfűbors
1 púpozott evőkanál paradicsompüré
ízlés szerint

A csontokat, szalonnabőrt, zöldségeket és a cukrot megpirítjuk a zsírban.

A pirítás befejezése előtt néhány perccel hozzáadjuk a paradicsompürét. Felöntjük vízzel és a vörösborral, majd hozzáadjuk a fűszereket és a sót. Lassan, pezsegtetve, a folyadékot szükség szerint pótolva 3-4 órán keresztül főzzük. A főzés végén kb. másfél liternyire beforraljuk. A tűzről levéve leszűrjük, zsírját leszedjük, majd hagyjuk ülepedni. Ez után a letisztult lét, óvatosan lemerjük a ruskosáról. Készíthetünk egyszerre nagyobb mennyiségű alaplét is, aminek leszűrt levét kis hőmérsékleten méz sűrűségűre bepároljuk. Ez az ízkivonat. Hűtőben hónapokig eláll. Az ízkivonatokból többnyire egy kanálnyi is elég a kívánt ízhatás eléréséhez. Vadhúsból készülő levesek, vadhoz adott mártások készítésekor használjuk.

Rénszarvasragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4245 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Rénszarvasragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
hírlevél