Babpaprikás

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Babpaprikás
Eszközök: kés, serpenyő, szűrő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg nagy szemű fehérbabkonzerv
25 dkg konzerv vörösbab
15 dkg baconszalonna
4 evőkanál laktózmentes tejföl
3 gerezd fokhagyma
3 karika erős paprika
ízlés szerint őrölt kömény
ízlés szerint fűszerpaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szalonnákat apró kockára vágom és elkezdem zsírjára sütni, majd amikor már kellő zsiradékot enged, hozzádobom a szintén apró kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pirítom.

2. Végül beledobom a csípős paprikát és az aprított fokhagymát és éppen csak néhányszor átforgatom, hogy a fokhagyma ne keseredjen meg.

3. Ha a hagyma kellően megfonnyadt és a szalonna is szépen megpirult, hozzáöntöm a lecsepegtetett babkonzerveket, megszórom fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, sózom, felöntöm kb. 1 dl vízzel, fedő alatt felforralom és ezt követően kb. 10 percet főzöm. Ha konzervbabot használok, nem kell túl sokáig főzni.

4. Ha kellően puha a bab, hozzáadom a tejfölt, összerottyantom és frissen kifőtt gluténmentes tésztával, forrón tálalom.

Glutén- és laktózmentes recept! Ha nem glutén- és laktózérzékenyeknek készítjük, használjunk hasonló mennyiségben szokásos hozzávalókat
Babpaprikás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2284 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Babpaprikás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
cikkek